Heberleins etik

Hej – och välkommen till min plattform! Jag heter Ann Heberlein och är teologie doktor i etik samt skribent och författare. Jag har varit verksam som forskare och lektor i etik vid Lunds Universitet i tjugo år och har publicerat ett dussin böcker i ämnen som moraliskt ansvar, ondska och godhet, mångkultur och svenska värderingar

Under många år skrev jag för Sveriges största tidningar, som Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet, för att nämna några. I många år var jag återkommande gäst i radions Filosofiska rummet, bidrog med tankar för dagen och hade en egen tv-serie i SVT. Nu publicerar jag mig oftast i den andra offentlighet som växer fram på nätet.

Det råder en allvarlig brist på intellektuella samtal och djuplodande resonemang i den första offentligheten. Kultursidorna har förfallit åt identitetspolitik och kulturrelativism och i akademin dominerar postmoderna och genusvetenskapliga perspektiv. De stora förlagshusen premierar politiskt korrekta pamfletter framför intellektuella resonemang och i radio och tv dominerar moralisk fostran, ytlighet och rent trams.

Vi förtjänar bättre. På min egen plattform och i mitt namn publicerar jag texter som analyserar samtiden, dess idéer och dess problem på allvar. I en serie föreläsningspoddar undersöker jag både de eviga frågorna och aktuella fenomen, som människan och hennes värde, manligt och kvinnligt, sanning och lögn, teorier om vithet, sömnlöshet och döden, för att nämna något.

Mitt motto och min programförklaring har jag hämtat från Hannah Arendt: Må sanningen yppas om så världen går under. Sanningen har ett värde i sig själv. Den är aldrig farlig eller fördomsfull. Sanningen är – och den bör berättas.

Ann Heberlein

AS 98 Woherrar Reagan Sandals
svart Court lila Sail 014 Nike herr E -76 Halv Zip jacka
Nike herrar Lunanesta 2 Väsentliga springaning skor
Rébok Män's Trailflex Cross -Trainer skor

MÅ SANNINGEN YPPAS, OM SÅ VÄRLDEN GÅR UNDER

Pod-avsnitt

Vit Dunlop Thermo stövlar, utan ståltå EU 42Förenade kungariket 8US 9

Jomos herrar Lace -up Flats bspringaaa Cognac
Olive duk Obsidian -ljus silver Nike Pg 2 herr Aj2039 -300
Tänk herrar Zagg birew 383603 Derbys

Springaa Step L'Artist Parkway Woherrar Sandal
AEYMF Manliga läderskor Med spetsiga skor Bär -Resistenta Single skor

FIAT VERITAS, ET PEREAT MUNDUS

ny balans herrar 574 Beath Trainers, blå

Blogginlägg

Hanwag Kvinnliga Värdengo Bunion Low Rise Hiking skor
Rockport herrar Dusty Chukka Boot, ny karamell, 10 M USA