Heberleins etik

Hej – och välkommen till min plattform! Jag heter Ann Heberlein och är teologie doktor i etik samt skribent och författare. Jag har varit verksam som forskare och lektor i etik vid Lunds Universitet i tjugo år och har publicerat ett dussin böcker i ämnen som moraliskt ansvar, ondska och godhet, mångkultur och svenska värderingar

Under många år skrev jag för Sveriges största tidningar, som Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet, för att nämna några. I många år var jag återkommande gäst i radions Filosofiska rummet, bidrog med tankar för dagen och hade en egen tv-serie i SVT. Nu publicerar jag mig oftast i den andra offentlighet som växer fram på nätet.

Det råder en allvarlig brist på intellektuella samtal och djuplodande resonemang i den första offentligheten. Kultursidorna har förfallit åt identitetspolitik och kulturrelativism och i akademin dominerar postmoderna och genusvetenskapliga perspektiv. De stora förlagshusen premierar politiskt korrekta pamfletter framför intellektuella resonemang och i radio och tv dominerar moralisk fostran, ytlighet och rent trams.

Vi förtjänar bättre. På min egen plattform och i mitt namn publicerar jag texter som analyserar samtiden, dess idéer och dess problem på allvar. I en serie föreläsningspoddar undersöker jag både de eviga frågorna och aktuella fenomen, som människan och hennes värde, manligt och kvinnligt, sanning och lögn, teorier om vithet, sömnlöshet och döden, för att nämna något.

Mitt motto och min programförklaring har jag hämtat från Hannah Arendt: Må sanningen yppas om så världen går under. Sanningen har ett värde i sig själv. Den är aldrig farlig eller fördomsfull. Sanningen är – och den bör berättas.

Ann Heberlein

CHUTZ High Thick Heel Sandal Toasted Nut Tan läder Block Block Heel Plattformpump
NIB TORY BURCH Kvinnor utför 65533;65533; s 7M STAR Nappa läder Slide Sandals Cream guld ny 7 M
FABIO RUSCONI skor 531700 grön 37
Asiater Gel -Kayano -tränare som kör kvinnoskor

MÅ SANNINGEN YPPAS, OM SÅ VÄRLDEN GÅR UNDER

Pod-avsnitt

ny Top End Judah kvinnor skor skor Casual

  NIKE kvinnor Nike Presto Fly Se 910570 -004 DUST MTLC PEWTER -BLAK -VITE Storlek 7
  Alexander Wang läder Point T -Strap Pumpar SZ 39
  Christian Louboutin Electroppump Nude läder Spied Platform Pump skor SZ 8

  Casadei EU 37 US 7 Pointy Platform High klackar Ankle stövlar röd Patent läder
  Basics WALLAGE Pumpar Sandaler Comfort skor Kvinnor US -6 -storlek Oanvända utan ask

  FIAT VERITAS, ET PEREAT MUNDUS

  herr Jordan Trainer 2 Flysticks storlek 14

  Blogginlägg

  TrödJE RABOTIN CHERI Tan Shimmer Sling Back Wedge Sandals 39.5 ny
  Adidas ZX VNC herr skor