ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

Formella skor för män, Fall Microbiber Läther Business skor British Loafers och Slip -Ons Sparking Glitter Party & Evening YAN (Färg svart, Storlek 41)
Winneruby bilbon Cykling skor, ljusljus Non -ljus Andable Road Bike skor
Shrinking space
Dilise herrar Cow läder Formal Loafer Oxford med Tassel
ARTIKEL | 15 maj 2019

blå svart (Segel svart) Nike män herrar Flyive Lunar3 springaning skor

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

Dobell herr lila Tuxedo skor Patent Modern Stil Lackerad
B. MAKOWSKY Kvinnors Misty Pump Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Skechers Performance Man's Go Walk 3 Unfold gående skor Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
Skuchers Män Mörka Bspringaaaa'Mixon 'gående stövlar

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Hivernal talons talons élégants, talons élégants, skor sexy

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
Nike kvinnor Roshe LD -1000 Skriv ut Athletic Sneeaker skor -Volt Cool grå
skor Diadora Heritage herr Fabric MultiFärg 160601C5819BLDNVYGRN MultiFärg 8UK
J Six Män's Genuine läder Ankle stövlar Crocodile Embrossed Formal skor
SUNny Store Winter stövlar, mocka stövlar for kvinnor, Middle Calf stövlar, Work stövlar, Casual stövlar for kvinnor,

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
Nike Female Flex trainer 8
ZAC Zac Posen kvinnor Claudia

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Chaco kvinnor Harper Mid Hiking skor
Bates Mans Charge -6 Emx militär och taktisk Boot, svart, 11 M USA
Y -H Formal skor, Lace -up Martines stövlar, läder High -top Lace -up verktygsskor, Slip -Ons Training skor, Military stövlar (Färg svart, Storlek 44)

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter
High end sommar kvinnor Fox Fur Slippers Real Hair Slinders kvinna Furry Inoor Flip Flops Casual Sandals Fluffy Plush skor Gesiffror Mode kvinnor Comfortable Lace Up Platform skor Wedges Denis duk skor Andable Flat Casual skor svart 7 M USA

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling