ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

Drew skor herrar Boulder ARTIKEL | 15 maj 2019

T -JULY Vattensäkra kvinnor vinterskor par par Unisex Snow stövlar varma päls inuti Antiskidbottnen Håll varma moderskor

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

ROBERTO BOTTICELLI Loafers -skor kvinnor läder bspringaaa
B Yongbe Mans Business Office Work läder Slip -on Loafer Flats Formal Smart Round Toe Oxford Derby män bröllop Party Dress skor Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Callisto Mathis Block -Heel Mules svart 10 M USA Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
WeiPoot kvinnor Closed Round Toe Kitten klackar PU Patent läder Solid stövlar with Glass Diamond

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Dr Martens Kvinnors Sheridan 8 Eye Boot

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
U.S. Polo - CURTY4170S9... ru YH1 Män's skor
Fila herr Highrise Pewter Original Fitness T1 -MID skor
Ausland -Woherrar Half Snow stövlar, with Water -Resistent Vamp, Thick Fur Lining and ljusljus Rubber Sole
Brooks herrar Dyad 9 Extra bred 2E Asfalt Electric Brooks blå svart springaning skor 8.5 2E Män i USA

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
Fuxitogo Mans vintertidvatten i överflöd av varma, icke -glidiga, toppmoderna motorcykelostövlar (färg 36, Storlek Svart)
För alltid Composie -03 kvinnor mode Stiletto Heel Lace Up Ankle Booslipss

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Calaier kvinnor Cakoala modedesigner hög klack Round Toe 12CM Stiletto Slip -on stövlar skor
2018 nyA män OCH Woherrar mode skor Stor Storlek High Top duk skor Lace upp Anti Slip Outole till Storlek 47EU (Färg  Grå, Storlek  6.5 MUS)
Le Coq Sportif 1821244 skor Man 41

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling